Live Coin Price

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Τι είναι το Bitcoin

 


Το Bitcoin είναι το πρώτο αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα (ή ψηφιακό νόμισμα), που μας επιτρέπει να κάνουμε άμεσα συναλλαγές χωρίς την ανάγκη χρήσης του κλασσικού τραπεζικού συστήματος.


 Δηλαδή δεν χρειάζεται κανείς να έχει κανείς τραπεζικό λογαριασμό για να συναλλαχθεί με το Bitcoin.

Τί είναι το Bitcoin όμως;

Είναι νόμισμα, μπορώ να το πιάσω, να το ακουμπήσω;

Όχι, το Bitcoin είναι μια σειρά από εγγραφές (προσθέσεις και αφαιρέσεις συναλλαγών) που βρίσκονται αποθηκευμένα σε μια μεγάλη βάση δεδομένων με πολύ ασφαλή τρόπο ώστε να μην μπορεί κάποιος να παραποιήσει τις συναλλαγές.

Κάθε φορά που σου στέλνει κάποιος στην διεύθυνση σου κάποιο ποσό Bitcoin, τότε αλλάζουν απλά οι εγγραφές στη βάση και έχεις περισσότερα Bitcoin αν αθροίσουμε τις συναλλαγές με θετικό πρόσημο προς τη διεύθυνση σου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει κάποιος για να χρησιμοποιήσει Bitcoin είναι μια ειδική εφαρμογή, η οποία ονομάζεται “πορτοφόλι Bitcoin” ή bitcoin wallet (στον υπολογιστή του, στο κινητό του ή Online), για να στείλει μικρά ή μεγάλα ποσά σε κάποιον άλλο χρήστη.

Το bitcoin μας επιτρέπει να αποστέλλουμε χρήματα παντού στον κόσμο, με ελάχιστη χρέωση, άμεσα και μάλιστα χωρίς κανέναν να ελέγχει την συναλλαγή μας.

Σημειώστε ότι σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο περίπου 80% του πληθυσμού δεν γνωρίζει ή γνωρίζει πολύ λίγα πράγματα για το τί είναι το Bitcoin.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου